Netwerk Integratieve Massage

Netwerk Integratieve Massage BE

Masseur/Masseuse Netwerk Integratieve Massage

← Overzicht Agenda massage cursussen en workshops

Massagevervolgtraject » 25 september 2016 - 19 maart 2017

Wanneer: 7x zo hele dag
Tijd: 10-17
Straat: Gallicstraat 5
Plaats: Bost
Kosten: € 560 €
Link website: Meer info op de website

Zondag 25/09: Dynamische massage deel 1 : voorzijde lichaam

Tijdens een dynamische massage wordt heel het lichaam op een ritmische manier losgeschud en gewiegd. Ook ledematen en gewrichten worden door stretching en tracties losgemaakt.  Deze massage geeft ontspanning op een diep niveau door de continue wiegbeweging, maar ook door het losmaken van blokkades in het lichaam. Er wordt niet gepraat tijdens een dynamische massage. Alles gebeurt in een sfeer van bewustwording, loslaten, ontspannen en  genieten.

De massage kan op zichzelf worden gegeven met bijkomend voordeel dat het over de kledij heen kan gegeven worden. Maar het laat zich ook heel goed combineren met een oliemassage.

Tijdens deze dag worden de basisprincipes van dynamische massage aangereikt en de basisbewegingen en meer specifieke bewegingen worden ingeoefend op de voorzijde van het lichaam.

 

Zondag 23/10: Dynamische massage deel 2 : achterzijde lichaam

Tijdens deze dag worden de basisbewegingen en meer specifieke bewegingen ingeoefend op de achterzijde van het lichaam.

 

Zondag 20/11: Zachte energetische massages (vlinder-meridiaan-polariteitsmassage)

Een dag waar de kracht van zachtheid centraal staat. Een dag waar we vooral ervaren wat deze massages met je kunnen doen en waar je tips krijgt om ook als gever te kunnen genieten van deze energetische massages.

Deze massages kan je op zichzelf geven, met elkaar combineren of combineren met een gewone oliemassage. Ze zijn uitermate geschikt bij mensen die baat hebben bij zachtheid zoals zieken, bejaarden en pijnpatiënten.

 

Zondag 18/12: Zwangerschapsmassage

Hoe masseer je een zwangere vrouw? Waar moet je op letten? Wanneer mag je niet masseren. Je krijgt de nodige  uitleg over een normaal verlopende zwangerschap en veel voorkomende zwangerschapskwaaltjes en ook over mogelijke complicaties. Daarna wordt een massage aangeleerd die veilig is voor en aangepast aan zwangere vrouwen. Er wordt gemasseerd in zijlig en verhoogde ruglig. Deze massage is ook bruikbaar voor andere mensen die om wat voor reden dan ook niet op de buik of plat op de rug kunnen liggen.

 

Zondag 29/01: Baby-en kindermassage

Massage is een heerlijke manier om tegemoet te komen aan de basisbehoefte van aanraking bij baby’s en kinderen. Na wat achtergrond over babymassage leren we verschillende babymassages aan. Er wordt ook getoond hoe je met massage typische babyklachten zoals krampjes kan verlichten.

We oefenen op poppen of indien mogelijk op “gastbaby’s”.

Daarna worden er ideeën aangereikt om op een speelse manier kinderen te masseren. Dit oefenen  we bij elkaar.

 

Zondag 19/02: Aromatherapie praktisch toepassen bij massages

Tijdens deze dag onderzoeken we hoe aromatherapie de kracht van een massage kan versterken en hoe we veilig met etherische olie kunnen werken. In de voormiddag leren we hoe aromatherapie werkt, hoe we veilig met etherishe olie kunnen werken, welke olies geschikt zijn om mee te masseren, hoe je ze gebruikt en op welke basis je een welbepaalde olie kiest. We bespreken een aantal olies grondig. We leren werken met een eenvoudig gebruikersschema om de juiste olie te kiezen in elke situatie.  Tijdens de namiddag gaan we praktisch aan de slag. We maken onze eigen massage-olie en proberen deze uit tijdens een massage-uitwisseling van rug, voeten of handen.

 

Zondag 19/03/: Bodyreading, karakterstrukturen en integratie

We verdiepen ons in de achterliggende betekenis van onze lichaamsbouw en in de karakterstrukturen van Alexander Lowen. We kijken hoe we daar rekening mee kunnen houden om een massage op maat op te bouwen. We onderzoeken wanneer we best welke technieken gebruiken voor een optimale afstemming.

We wisselen een volledige lichaamsmassage uit om het geleerde toe te passen.

 

← Overzicht massage docenten

Integrama » Andrée Borguet

Sint-Niklaasstraat 40
3321 Outgaarden
016-735027
0484 / 67 78 70

www.integrama.be

Masseren maakt me telkens weer blij!
Ik geniet er nog elke keer van mensen via mijn handen uit te nodigen thuis te komen bij zichzelf en diep te rusten in hun eigen zijn.
Als docente vind ik het heerljk mijn passie door te geven en mensen stap voor stap mee te nemen in dit wonderlijke proces van aanraken, aangeraakt en geraakt worden.
Naast integratieve massage bied ik in mijn massagepraktijk te Outgaarden (bij Hoegaarden) ook hot-lavastonemassage, vlindermassage, zwangerschapsmassage en oorkaarsen aan. Recent schoolde ik me ook bij in heppiemassage, een speciaal uitgewerkte massage voor kinderen met autisme , die ook bruikbaar is voor andere handicaps
Naast cursussen integratieve, intuïtieve en dynamische massage verzorg ik ook verwenprogramma's, massageweekends voor koppels, sessies babymassage, een massage-groeijaar en een massage-vervolgtraject.. Door mijn achtergrond als opvoedster in de gehandicaptensector organiseer ik ook vorming om mensen in de zorgsector bewust te maken van de kracht van aanraking en massage in deze sector;

Agenda Integrama