Netwerk Integratieve Massage

Netwerk Integratieve Massage BE

Masseur/Masseuse Netwerk Integratieve Massage

← Overzicht Agenda massage cursussen en workshops

Massagegroeijaar » 20 september 2015 - 19 juni 2016

Wanneer: 10x zo hele dag
Tijd: 10-17u
Straat: Gallicstraat 5
Plaats: 3300 Bost (Tienen)
Kosten: € 800 €
Link website: Meer info op de website

Data

2015 : 20 september, 18 oktober, 22 november, 13 december

2016 : 17 januari, 21 februari, 20 maart, 17 april, , 22 mei, 19 juni

Voor wie :

In de volgende gevallen kan dit traject  echt iets voor jou zijn:

- Je wilt leren masseren met hart en ziel en je wilt daarbij meer dan enkel een aantal technieken beheersen…

- Je werkt al heel je leven vanuit je hoofd en wilt eens iets anders proberen, iets met je handen doen…

- Aanraken en aangeraakt worden is nieuw of moeilijk voor jou en je witl hier op jouw eigen tempo in een veilige omgeving naar kunnen kijken...

- Je volgde al verschillende losse cursussen en je wilt nu intensiever aan de slag met massage…

- Je werkt in de zorgsector en wilt ontdekken hoe aanraking en massage jouw werk kan verdiepen…

- Je zou graag je partner, kinderen, vrienden een fijne massage kunnen geven…

- Je wilt je heroriënteren op werkvlak en uitzoeken of massage een mogelijkheid kan zijn…

- Je wilt jezelf een mooi cadeau geven : elke maand één dag helemaal voor jezelf , leren ontvangen en genieten en ontspannen in het geven.

- …

Om aan dit groeijaar deel te nemen is geen voorkennis vereist.

Er wordt wel een engagement gevraagd om vanuit een open houding het proces van aanraking, aangeraakt worden en geraakt worden aan te gaan.

Naast het aanwezig zijn tijdens de maandelijkse lesdagen is het noodzakelijk om tussendoor tijd (minimum paar uur per week)te voorzien om de opgedane kennis in te oefenen, literatuur door te nemen en observaties te noteren.

Inhoud:

Een intensief jaartraject waar je in de vertrouwde omgeving van een vaste groep en onder ervaren begeleiding je stap voor stap de kunst van het masseren eigen kan maken.

We werken toe naar het leren geven van een lichaamsmassage met olie volgens de principes van de intuïtieve massage en opgebouwd vanuit een bewuste aanwezige respectvolle aanraking.

Hierbij ga je met een ruim assortiment vloeiende strijkbewegingen en diepere bewegingen in de spieren vanuit jouw hart in een woordeloze ontmoeting jouw eigen massage creëren op maat van de ontvanger.

Een goede massage begint met een goed inzicht in en zorg voor je eigen lichaam, je gevoelsleven, je energiehuishouding…

Daarom leggen we in deze jaartraining een stevige basis in zelfzorg. Zo leer je aarden en centeren, geven zonder jezelf weg te geven, in verbinding zijn zonder je te laten leegzuigen, je hart openen, rust vinden in je hoofd, genieten …

Je krijgt inzicht in de basisanatomie van ons fysiek lichaam en in de werking van ons energetisch lichaam. We verkennen ervaringsgericht onze chakra’s (energieknooppunten) en hun werking.

Naast het aanleren en inoefenen van massagetechnieken besteden we veel aandacht aan jouw eigen houding en persoonlijk groeiproces als masseur, het aangaan van de verbinding met de ontvanger, het creëren van de juiste sfeer, het aanwezig zijn in de aanraking, het observeren en afstemmen.

Je krijgt de kans om op jouw eigen manier , met respect voor jouw eigenheid en grenzen jouw eigen groeiproces in het aanraken en masseren aan te gaan en je wordt hierin deskundig ondersteund en begeleid. .

Tijdens de laatste lesdag is er een eindevaluatie waar je een getuigschrift kan behalen van dit jaartraject.

← Overzicht massage docenten

Integrama » Andrée Borguet

Sint-Niklaasstraat 40
3321 Outgaarden
016-735027
0484 / 67 78 70

www.integrama.be

Masseren maakt me telkens weer blij!
Ik geniet er nog elke keer van mensen via mijn handen uit te nodigen thuis te komen bij zichzelf en diep te rusten in hun eigen zijn.
Als docente vind ik het heerljk mijn passie door te geven en mensen stap voor stap mee te nemen in dit wonderlijke proces van aanraken, aangeraakt en geraakt worden.
Naast integratieve massage bied ik in mijn massagepraktijk te Outgaarden (bij Hoegaarden) ook hot-lavastonemassage, vlindermassage, zwangerschapsmassage en oorkaarsen aan. Recent schoolde ik me ook bij in heppiemassage, een speciaal uitgewerkte massage voor kinderen met autisme , die ook bruikbaar is voor andere handicaps
Naast cursussen integratieve, intuïtieve en dynamische massage verzorg ik ook verwenprogramma's, massageweekends voor koppels, sessies babymassage, een massage-groeijaar en een massage-vervolgtraject.. Door mijn achtergrond als opvoedster in de gehandicaptensector organiseer ik ook vorming om mensen in de zorgsector bewust te maken van de kracht van aanraking en massage in deze sector;

Agenda Integrama