Netwerk Integratieve Massage

Netwerk Integratieve Massage BE

Masseur/Masseuse Netwerk Integratieve Massage

← Overzicht Agenda massage cursussen en workshops

Integratieve massage » 03 september 2014 - 17 december 2014

Wanneer: 15x wo avond
Tijd: 20-22u30
Straat: Gallicstraat 5
Plaats: 3300 Bost (Tienen)
Kosten: € 280 € voor reeks van 15, 95 € per blok van 5
Link website: Meer info op de website

Avondreeks integratieve massage

15 avonden in 3 blokken van 5 avonden

Integratieve massageis een bijzondere en efficiënte ontspanningsmassage die zijn kracht haalt uit de vloeiende combinatie van drie verschillende massagevormen :

Dynamische massage : Tijdens deze massage , die zowel gekleed als op de blote huid kan uitgevoerd worden, wordt het hele lichaam in beweging gebracht. Deze wiegbeweging, ook wel pulsen genoemd is erg ontspannend en kan op een diep niveau blokkades losmaken op een zachte en uitnodigende manier.

IntuÎtieve massage : Bij deze massagevorm staat respectvol huidcontact centraal. Met lange strijkbewegingen wordt er olie op het lichaam aangebracht, de spieren worden gekneed en met diepere bewegingen uitgenodigd spanning los te laten. Je leert een aantal basisbewegingen waarmee je intuïtief en afgestemd op de ontvanger jouw eigen massage kan creëren.

Polariteitsmassage : Hier liggen je handen gewoon stil op het lichaam. De plaatsen waar je je handen neerlegt worden zo uitgekozen dat je de energie in het lichaam meer in balans kan brengen;

Deze drie massagevormen worden zo gecombineerd dat de gekozen mix aansluit bij de behoeftes en noden van de ontvanger. Integratieve massage is een massage op maat die telkens weer anders is.

Tijdens deze avondreeks leer je stap voor stap de kunst van het aanraken en masseren. Je oefent de rol van gever en ontvanger. Naast het aanleren van de basistechnieken is er heel veel aandacht voor het scheppen van de juiste sfeer, het belang van respectvol contact, een goede verdeling van jouw energie over jezelf en je massagepartner, je houding als masseur en bovenal het genieten van het geven en ontvangen .

De reeks wordt gegeven in drie blokken van 5 lessen. Elk blok kan mits bepaalde voorwaarden ook apart gevolgd worden.

Blok 1 : 3, 10,17,24 september en 1 oktober, 20-22u30 : Dynamische massage

Geen basiskennis vereist. De basisbewegingen van dynamische massage worden aangeleerd en ingeoefend; Dit gebeurt over de kledij heen op massagetafels .

Blok 2 : 8, 15, 22 oktober en 5 en 12 november: Intuïtieve massage

Geen basiskennis vereist. De basisbewegingen van deze lichaamsmassage met olie worden aangeleerd en ingeoefend.. Deze massage gebeurt op de blote huid. De niet gemasseerde lchaamsdelen worden bedekt met een (hand)doek.

Blok 3 : 19 en 26 november en 3, 10 en 17 december : Integratieve massage

Tijdens deze vijf avonden wordt polariteitsmassage aangeleerd en wordt er ingeoefend hoe je dynamische, intuïtieve en polariteitsmassage in één massage kan combineren tot een vloeiend geheel, afgestemd op de ontvanger van de massage. Voor mensen die blok één en twee volgden of elders de basiskennis van dynamische en intuïtieve massage opdeden. Contacteer de begeleiding bij twijfel of je voorkennis volstaat.

Na het volgen van het hele traject  heb je op een intense manier kennisgemaakt met integratieve massage en bezit je heel wat bagage om een fijne ontspanningsmassage te geven aan familie of vrienden.

← Overzicht massage docenten

Integrama » Andrée Borguet

Sint-Niklaasstraat 40
3321 Outgaarden
016-735027
0484 / 67 78 70

www.integrama.be

Masseren maakt me telkens weer blij!
Ik geniet er nog elke keer van mensen via mijn handen uit te nodigen thuis te komen bij zichzelf en diep te rusten in hun eigen zijn.
Als docente vind ik het heerljk mijn passie door te geven en mensen stap voor stap mee te nemen in dit wonderlijke proces van aanraken, aangeraakt en geraakt worden.
Naast integratieve massage bied ik in mijn massagepraktijk te Outgaarden (bij Hoegaarden) ook hot-lavastonemassage, vlindermassage, zwangerschapsmassage en oorkaarsen aan. Recent schoolde ik me ook bij in heppiemassage, een speciaal uitgewerkte massage voor kinderen met autisme , die ook bruikbaar is voor andere handicaps
Naast cursussen integratieve, intuïtieve en dynamische massage verzorg ik ook verwenprogramma's, massageweekends voor koppels, sessies babymassage, een massage-groeijaar en een massage-vervolgtraject.. Door mijn achtergrond als opvoedster in de gehandicaptensector organiseer ik ook vorming om mensen in de zorgsector bewust te maken van de kracht van aanraking en massage in deze sector;

Agenda Integrama