Netwerk Integratieve Massage

Netwerk Integratieve Massage BE

Masseur/Masseuse Netwerk Integratieve Massage

← Overzicht Agenda massage cursussen en workshops

Massagevervolgtraject » 30 januari 2011 - 03 juli 2011

Wanneer: 7x zo hele dag
Tijd: 9u30-17u30
Straat: Mechelsevest 2
Plaats: Leuven
Kosten: € 320 euro voor reeks, 50 per zondag
Link website: Meer info op de website

Voor wie :

 *Mensen die het groeijaar hebben afgerond.
*Iedereen met een ruime massage-ervaring: Je hebt reeds een langere massagecursus of opleiding gevolgd en bent regelmatig nog met massage bezig. Je bent in staat om een volledige lichaamsmassage met olie te geven vanuit een respectvolle aanraking. Je wil graag jouw massagekennis uitbreiden en verdiepen.
Als je twijfelt of jouw ervaring volstaat of als je niet zeker weet of dit traject aansluit bij jouw noden en behoeftes, neem dan even contact op
Bij voorkeur schrijf je in voor het hele traject. Indien er nog plaats is kan je ook voor aparte dagen inschrijven. Dynamische massage deel 2 kan wel enkel gevolgd worden na deelname aan deel 1

 Programma :

 Zondag 30/01 : Dynamische massage deel 1 : voorzijde lichaam
Tijdens een dynamische massage wordt heel het lichaam op een ritmische manier losgeschud en gewiegd. Ook ledematen en gewrichten worden door stretching en tracties losgemaakt. Deze massage geeft ontspanning op een diep niveau door de continue wiegbeweging, maar ook door het losmaken van blokkades in het lichaam. Het pulsen brengt het water in ons lichaam weer aan het stromen en kan zo blokkades losmaken. Zoals een rivier ook niet weet welke steen ze meeneemt in haar stroom, zo hoeft ook noch de gever, noch de ontvanger te weten waar de blokkades zijn, wat ze inhouden en welke eerst moeten opgelost worden…Het is tevens een zachte methode, net zoals een rivier ook niet plots de grote rotsblokken meesleurt, zo zal deze massage ook enkel datgene losmaken wat klaar is om losgelaten te worden.
Er wordt niet gepraat tijdens een dynamische massage. Alles gebeurt in een sfeer van bewustwording, loslaten, ontspannen en genieten.
De massage kan op zichzelf worden gegeven met bijkomend voordeel dat het over de kledij heen kan gegeven worden. Maar het laat zich ook heel goed combineren met een oliemassage.
Tijdens deze dag worden de basisprincipes van dynamische massage aangereikt en de basisbewegingen en meer specifieke bewegingen worden ingeoefend op de voorzijde van het lichaam.

 Zondag 27/02 : Dynamische massage deel 2 : achterzijde lichaam
Tijdens deze dag worden de basisbewegingen en meer specifieke bewegingen ingeoefend op de achterzijde van het lichaam.

 Zondag 03/04 : Gebruik van aromatherapie bij massages (in samenwerking met aromatherapeut)
Tijdens deze dag onderzoeken we hoe aromatherapie de kracht van een massage kan versterken en hoe we veilig met etherische olie kunnen werken. In de voormiddag leert een ervaren aromatherapeut ons meer over verschillende aroma’s , hun werking en hoe we ze veilig kunnen gebruiken.Tijdens de namiddag Maken we onze eigen aromatische massage-olie en geven hiermee een deelmassage (handen; voeten, of gezicht)

 Zaterdag(!) 30/04 : Zwangerschapsmassage ( in samenwerking met vroedvrouw) Hoe masseer je een zwangere vrouw? Waar moet je op letten? Wanneer mag je niet masseren. Een vroedvrouw geeft wat uitleg over een normaal verlopende zwangerschap en veel voorkomende zwangerschapskwaaltjes en ook over mogelijke complicaties. Daarna wordt een massage aangeleerd die veilig is voor en aangepast aan zwangere vrouwen. Er wordt gemasseerd in zijlig en verhoogde ruglig, zodat de massage ook bruikbaar is voor andere mensen die om wat voor reden dan ook niet op de buik of plat op de rug kunnen liggen.

 Zondag 15/05 : Baby-en kindermassage Massage is een heerlijke manier om tegemoet te komen aan de basisbehoefte van aanraking bij baby’s en kinderen. Na wat achtergrond over babymassage leren we verschillende babymassages aan. Er wordt ook getoond hoe je met massage typische babyklachten zoals krampjes kan verlichten.
We oefenen op poppen of indien mogelijk op “gastbaby’s”.
Daarna worden er ideeën aangereikt om op een speelse manier kinderen te masseren. Dit oefenen we bij elkaar.

 Zondag 19/06 : Zachte energetische massages (vlinder-meridiaan-polariteitsmassage) Een dag waar de kracht van zachtheid centraal staat. Een dag waar we vooral ervaren wat deze massages met je kunnen doen en waar je tips krijgt om ook als gever te kunnen genieten van deze energetische massages.
Deze massages kan je op zichzelf geven, met elkaar combineren of combineren met een gewone oliemassage. Ze zijn uitermate geschikt bij mensen die baat hebben bij zachtheid zoals zieken, bejaarden en pijnpatiënten.

 Zondag 03/07 : Integratie-en oefendag : We wisselen volledige massages uit en oefenen op voor-en nagesprekje, afstemmen op de ontvanger (wanneer welk soort massage) ,harmonieuse opbouw van massage, inspelen op behoeftes van het moment, omgaan met energie, omgaan met moeilijke situaties...

 

← Overzicht massage docenten

Integrama » Andrée Borguet

Sint-Niklaasstraat 40
3321 Outgaarden
016-735027
0484 / 67 78 70

www.integrama.be

Masseren maakt me telkens weer blij!
Ik geniet er nog elke keer van mensen via mijn handen uit te nodigen thuis te komen bij zichzelf en diep te rusten in hun eigen zijn.
Als docente vind ik het heerljk mijn passie door te geven en mensen stap voor stap mee te nemen in dit wonderlijke proces van aanraken, aangeraakt en geraakt worden.
Naast integratieve massage bied ik in mijn massagepraktijk te Outgaarden (bij Hoegaarden) ook hot-lavastonemassage, vlindermassage, zwangerschapsmassage en oorkaarsen aan. Recent schoolde ik me ook bij in heppiemassage, een speciaal uitgewerkte massage voor kinderen met autisme , die ook bruikbaar is voor andere handicaps
Naast cursussen integratieve, intuïtieve en dynamische massage verzorg ik ook verwenprogramma's, massageweekends voor koppels, sessies babymassage, een massage-groeijaar en een massage-vervolgtraject.. Door mijn achtergrond als opvoedster in de gehandicaptensector organiseer ik ook vorming om mensen in de zorgsector bewust te maken van de kracht van aanraking en massage in deze sector;

Agenda Integrama